AMSTERDAM -  The Voice of Holland-deelnemer Kevin Okkema kan ook lachen. De zanger, die na zijn auditie boos was omdat Roel van Velzen zich niet voor hem omdraaide, heeft gisteravond glansrijk de liveshows bereikt. Kevin: ?Ik heb rechtgezet wat er bij mijn auditie misging.?

Kevin, nooit krijgt iemand de kans een eerste indruk opnieuw te maken, maar wel om die indruk weg te poetsen. Dat heb jij gedaan.” Jeroen van der Boom prees zijn pupil, die nu helemaal voor hem gaat.


Kevin nam het in een stomende boksring op tegen Laurens Reij met het legendarische Led Zeppelin-nummer Stairway to Heaven. Voor coaches Angela Groothuizen, Nick en Simon en Roel van Velzen was Kevin de betere van de twee ’vechtende’ mannen. Hun eigen coach Jeroen van der Boom moest het eindoordeel vellen. „Laurens, je hebt een heel goede stem, één van Nederlands meest bijzondere zangers qua sound.”


Maar: „Kevin, jij hebt een heleboel bagger over je heen gekregen, je staat er wel. Ik ga af op mijn gevoel. Kevin Okkema, we have a winner.”


Kevin: „Ik zat een stuk rustiger in de battle dan in mijn eerste auditie. Was veel relaxter. Ik wilde Jeroen ervan overtuigen dat ik echt in zijn team wil zitten. Hij zei van tevoren: ’Stel me niet nog een keer teleur’.”


Kevin kreeg veel kritiek na zijn debuut in The Voice of Holland. Met zijn gitaar deed hij Daughters van John Mayer. Hij wilde Roel, die zich niet omdraaide, en kwam terecht bij Jeroen. Kevin: „Roel van Velzen maakte na de battle nog een drukbeweging, maar het is nu te laat. Ik zag Jeroen ook zo kijken van ’dude, you’re mine’. Jeroen heeft me echt op mijn gemak laten voelen de afgelopen dagen, ik wil voor hem gaan.”


De zanger vertelt dat hij na zijn toch veelbekeken en -besproken vuurdoop nauwelijks werd herkend. „Ik werk achter de bar in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daar was één keer een Surinaamse vrouw die zei: ’Hé, jij bent toch die jongen van The Voice’. Ik kijk doorgaans blij, maar bij mijn auditie sacherijnig. Ik kwam op tv bot over. Ik heb geen spijt dat ik voor mijn mening ben uitgekomen, maar wel de manier waarop. Het was niet tactisch en niet respectvol. Ik hoop dat mensen dat nu anders zien.”