Organiseer maar niets meer op vrijdagavond in uitgaansland, zet alle zenders op RTL 4 na op zwart: iets anders heeft geen enkele nut. We houden namelijk van The Voice of Holland met z’n allen. Vrijdagavond 22 oktober begonnen de langverwachte battles in de nieuwste talentenzoektocht, bedacht door John de Mol. Maar er was nóg een battle: een kijkcijferstrijd met de verkiezing van de Televizier-Ring. De laatste, op Nederland 1 en normaal gesproken het best bekeken op de jaarlijkse ringvrijdagavond, legde het af tegen de jongste tv-klapper. The Voice: 2,7 miljoen, Televizier-Ring: 1,8 miljoen (wel prima, tegen 2,1 miljoen vorig jaar).
  

Het was toch even spannend met die battles. Het briljante idee van John de Mol (juryleden horen een stem, maar kunnen de kandidaten niet zien) hadden we nu gehad, dus wat zouden die zangbattles in een boksring toch worden? Mensen, geen woord meer aan vuil maken, want wie vrijdagavond met chips en bier op de bank zit krijgt geweldige televisie. Het zijn werkelijk battles. Goed gekozen kandidaten die tegen elkaar moeten uitmaken wie er doorgaan, leven een prachtige strijd in de Westergasfabriek in Amsterdam op. Qua populariteit komt The Voice of Holland in de richting van Idols 1. Hadden we toen Jim en Jamai, ook nu heb je schitterende kandidaten. Van kickbokser Ben uit Hoorn tot musicalster Pearl uit Legally Blonde tot het ‘liefste en mooiste meisje van de klas’ Wiep uit een uithoek van Brabant. En er volgen er nog velen.
  

Natuurlijk, hier en daar zal iemand op vrijdagavond voor de bioscoop kiezen. Een ander voor zijn stamkroeg. Een te verwaarlozen enkeling stemt nog eens af op ‘iets anders op de buis’. De volhouders de werken bij andere zenders: sorry, je baan is op vrijdag voorlopig even een onbekeken hobby. Start je bandje in en kijk lekker met de rest van Nederland mee naar The Voice of Holland.
  

John de Mol wordt soms geprezen en soms verguisd. In dit geval: meneer De Mol, de pet gaat heel diep af. En voor iedereen die hieronder een lelijke reactie tikt: je hoort er zó niet bij.?
  

_________________________________________________________________________________
Top 10, vrijdagavond 20.30 uur
1 The Voice of Holland, RTL 4, 2.735.000
2 Gouden Televizier-Ring Gala, Ned 1, 1.859.000
3 Uitgesproken, Ned 2, 534.000
4 Sentinel, RTL 5, 439.000
5 Voetbal International, RTL 7, 360.000
6 National Treasure, SBS 6, 348.000
7 Wegmisbruikers, Veronica, 259.000
8 Profiel, Ned 3, 173.000
8 Garden State, RTL 8, 173.000
10 Medium, Net 5, 157.000