The Voice of Holland verraste vriend en vijand van het fenomeen talentenjacht met erg goede auditierondes. Maar weet de show ook na deze eerste selectie nog te boeien? Bij RTL maken ze zich in elk geval geen zorgen. Met een goed gevulde portefeuille extreem getalenteerde kandidaten zijn ze de zogeheten Battle in gegaan.


Zelf was ik niet bij de opnames aanwezig, maar het schijnt er – wederom – fantastisch uit te zien. Twee of soms drie kandidaten van dezelfde coach betreden de in de Amsterdamse Westergasfabriek opgestelde ‘arena’ om samen in een boksring een lied te zingen. De coach moet uiteindelijk zelf talenten naar huis sturen.


Angela Groothuizen heeft als jurylid bij X Factor ervaring met het scheiden van het kaf van het koren. Jeroen van der Boom, VanVelzen en Nick & Simon niet. Deze coaches valt het zwaar om afscheid te nemen van veelbelovende talenten met wie ze intensief hebben samengewerkt. Ook dat levert weer mooie televisie op, natuurlijk.


In totaal zijn er nog 56 kandidaten in de race, daarvan mogen er maar liefst 24 door naar de liveshows. Martijn Krabbé is de ring annoucer tijdens The Battle en na afloop van elk muzikaal gevecht zal hij de hand van de winnaar omhoog houden.


Weet The Voice of Holland de 3 miljoen kijkers van vorige week vast te houden? Ik denk van niet. Traditioneel zijn deze middenrondes de minder bekeken shows van een talentenjacht. Los daarvan is er vanavond felle concurrentie van de Televizier-ring, waar vorig jaar 2,1 miljoen mensen naar keken. Maar als The Battle-rondes echt zo goed zijn als mij is verteld, dan gaan we volgende week vrolijk verder met 3 miljoen kijkers of meer.