Vrijdag is de laatste The Battle te zien van The Voice of Holland, waar talenten het in een boksring tegen kandidaten uit het eigen team opnemen. De drie afleveringen zijn bedoeld om de groep van elke coach uit te dunnen van 14 naar 7. Maar elke coach mag slechts zes kandidaten meenemen naar de liveshows die op 12 november beginnen. Dus is er vrijdag ook nog een sing-off voor twee kandidaten per coach.


De coach kiest dus twee talenten uit waarvan hij of zij twijfels heeft. Zij zingen het liedje nog eens waarmee ze in eerste instantie auditeerden. Voor één van hen valt het doek met de liveshows in zicht.


Hoeveel kandidaten er straks per liveshow afvallen, is nog niet bekend. Feit is dat je met 24 kandidaten erg rijkelijk bent bedeeld. Uiteindelijk zijn er negen liveshows (inclusief de finale).