The Voice-kandidaat Bart zoekt nog naar muziekstijl

The Voice-kandidaat Bart van Overbeek schopte het in eerste instantie niet tot het battlegedeelte van het programma, omdat hij tijdens de Blind Auditions niet werd geselecteerd door de jury. Toch wist Bart zich te plaatsen, door middel van een wildcard die hij won bij Radio 538.


Aan The Voice of Holland vertelt de zanger dat hij gewend is aan zingen in een coverband. “In mijn band zing ik elk genre dat je kan bedenken. Ik heb zelfs wel eens staan rappen.” Daarin een keuze maken is precies wat hij graag wil leren van zijn coach: “Ik hoop dat Angela Groothuizen me in de loop van dit programma kan vertellen wat echt bij me past.”

Ook op het gebied van zangtechniek ziet Bart wel wat mogelijkheden om te groeien: “Ik heb pas sinds een halfjaar zangles en daarvoor was ik er echt veel minder serieus mee bezig.” De zanger legt uit: “Ik zat wel in die band, maar ik ging gewoon de avond voor een optreden naar een feest en dan was ik schor als ik op het podium stond. Pas sinds een halfjaar ben ik er echt serieus mee bezig.”