Had ik net geconcludeerd dat ik the battle-ronde van The Voice of Holland niet zo goed vond als de eerste rondes, werd ik toch weer van mijn stoel geblazen door het enorme talent vanavond en ook de spanning van de battles. De coaches hadden het niet altijd even makkelijk met schiften, maar uiteindelijk zijn ze bekend hoor: de 24 kandidaten voor de liveshows van The Voice of Holland.


Wie daar dan meteen opvallen? Wie zeg maar de favorieten zijn? Pearl en Johnny (Nick & Simon), Anna (Jeroen van der Boom), Wiep, Shary An en Kim (Angela Groothuizen) en de enorme schare talent die VanVelzen heeft verzameld: Sarina, Joan, Esther en natuurlijk Ben.


Zeker die laatste krijgt het lastig. Met een uitpuilende Hyves, duizenden volgers op Twitter en zelfs Hitkrant-posters is Ben Saunders de huizenhoge favoriet. Voornamelijk gebaseerd op zijn eerste optreden, want in the battle blonk hij helemaal niet zo uit. Zal Ben zelf ook niet ontkennen, hij spreekt telkens uit nog heel veel te kunnen leren. Ik denk dat we Ben nog wel een keer op z’n bek zien gaan in die liveshows – wat geen schande is – maar ik ben wel benieuwd hoe lang hij kan teren op die fenomenale vertolking van Use Somebody.


De kandidaten per coach.


Angela Groothuizen
Charlotte ten Brink, Kim de Boer, Shary an Nivilac, Nyssina Swerissen, Bart van Overbeek, Wiep Laurenssen


Jeroen van der Boom
Leonie Meijer, Meike van der Veer, Kevin Okkema, Ray Klaassen, Anne Hoogendoorn, Raffaëla Paton


Nick & Simon
Shemsi Mushkolaj, Nigel Brown, Jennifer Ewbank, Davy & Joshua, Pearl Jozefzoon, Johnny Rosenberg, Saskia Lie Atjam


VanVelzen
Lenny Keylard, Esther Nijhove, Sarina Voorn, Joan Franka, Ben Saunders, Kiki Vermeulen


RTL zal komende week meer bekendmaken over het verloop van de liveshows – hoeveel kandidaten vallen er per liveshow (acht in totaal tot de finale) af? En wie treedt op in welke show? Helaas komt er vooralsnog geen kennismakingsronde met de kandidaten voor de pers, ik heb mijn vingers gekruist dat dit in ‘het kerstreces’ alsnog gebeurd.