Reggaezanger Lenny Keylard staat tot zijn eigen verbazing in de liveshows van The Voice of Holland.

Na zijn optreden tegen William Finta riepen Jeroen van der Boom, Angela Groothuizen en Nick en Simon dat William door moest gaan. Coach Roel van Velzen trok zich daar niks van aan. „William kan alles zingen. Maar hij is niet onderscheidend. Ik zou liever met Lenny een plaat maken.”


De 23-jarige Lenny was vlak na zijn battle nog beduusd: „Ik ging hier met open gedachten heen. Er zijn zoveel goede kandidaten, met een betere techniek. Ik zie mezelf niet als zanger, in de zin van iemand die heel breed is qua zingen. Ik ben beter in reggae. Iedereen is heel goed, ik zie mezelf niet als concurrent.”


De opvallende zanger deed in eerste instantie mee om reggae weer op de kaart te zetten. Lenny: „Ik heb heel veel positieve reacties gekregen, had niet verwacht dat zoveel mensen blij waren. Het doet je goed en geeft je kracht om door te gaan. Ik heb het gevoel dat ik gesteund word. Dit had ik wel gehoopt, maar nooit verwacht.”