John de Mol denkt niet dat Ben Saunders The Voice of Holland wint
18 november 2010, Donderdag  

John de Mol, de bedenker van de populaire televisieshow The Voice of Holland, denkt niet dat publiekslieveling Ben Saunders het programma gaat winnen.

Het feit dat Ben gezien wordt als gedoodverfde winnaar kan nog wel eens problemen opleveren, denkt John. “Die favorietenrol gaat nog zo zwaar op ze drukken, dat kan wel eens een sta-in-de-weg worden. Maar als je kijkt wat er nu aan talent in zit, dat zijn zulke fucking goede artiesten. Veel hangt ook af van het juiste liedje en de juiste performance. In principe zijn er wel vijftien acts die kunnen winnen.” Wie er wel gaat winnen, weet de programmamaker niet. “Ik denk dat het een naam is die niet bij de top 3 favorieten hoort.”


De Mol is erg blij met het programma. Volgens hem is het zelfs ‘de beste show op tv van dit moment.’ Dit is ook niet verwonderlijk, gezien de kijkcijfers die bij elke show rond de 3 miljoen komen. In de Coen & Sandershow vraagt Sander Lantinga de Talpa-baas wat hij vindt van het feit dat andere talentenjachten zijn gedegradeerd. “Er wordt met uitzendtijden geschoven, het is te traag en vooral te negatief? Dat klopt. Dat is dubbele winst. The Voice of Holland is een nieuwe standaard geworden voor auditieshows,” aldus John.