De allernieuwste editie van de ‘iTunes Top 30′ wordt sterk gedomineerd door tracks van kandidaten uit ‘The Voice of Holland’. Zo staat Ben Saunders er maar liefst 2 keer in, waarvan ‘If You Don’t Know Me By Now’ zelfs op nummer 1. Ook kandidaten Esther Nijhove (met ‘Stop’) en Lenny Keylard (met ‘Could You Be Loved’) komen binnen in de meest actuele hitlijst van Nederland.
Naast de kandidaten zelf stijgt ook Take That deze week van 29 naar 3 in de lijst, en dat is vooral te danken aan het optreden dat de 5 heren afgelopen vrijdag gaven in The Voice. 

‘Dit is precies wat we al voorspelden toen we in september met deze nieuwe hitlijst startten”, zegt Q-dj Wouter van der Goes, presentator van de ‘iTunes Top 30′. ‘Het mooie is dat mensen al tijdens de uitzending van ‘The Voice’ op vrijdagavond de volledige versies van de liedjes die in de live-show gedaan worden, kunnen downloaden. En dat resultaat zie je dan terug in onze Top 30′. 

De iTunes Top 30 is een weekoverzicht van alle verkopen in de (Nederlandse) iTunes Store, en wordt iedere zaterdagmiddag op Q-music uitgezonden tussen 12.00 en 15.00 uur.