Charlotte ten Brink is erg verdrietig dat ze The Voice of Holland moest verlaten. „Het is ontzettend jammer dat het voorbij is. Heel naïef misschien, maar ik had er echt geen rekening mee gehouden. Je vertrouwt je coach, zij geeft je tips. Het was moeilijk om door Angela weggestuurd te worden.”

De zangeres neemt Angela Groothuizen niets kwalijk: „Het is voor haar ook lastig iemand te moeten wegsturen. Na de uitslag ben ik meteen naar de kleedkamer gegaan en gaan huilen. Mijn familie was bij me om me te troosten. Angela is nog langs geweest, het was een heftige bedoening. Ik wil nog een keer graag met haar napraten.”

Charlotte kreeg vrijdagavond nogal wat kritiek op haar vertolking van Valerie van Amy Winehouse. Ze deed het nummer ’te netjes’, een beetje te braaf… Zelf heeft de zangeres dat anders ervaren.

„Het was niet de bedoeling haar na te willen doen, dat mensen ons zouden vergelijken. Amy Winehouse staat heel ver van mij af. Ik heb het op mijn manier gedaan. Het commentaar was moeilijk. Als je hoort ’je begint te netjes maar de uithalen waren te rauw’, dan kan ik net zo goed niks doen?”

Het lied was niet Charlotte’s eerste keus. „Drie dagen voor de show werd bekend dat het nummer dat ik zou gaan doen, niet doorging. Dat had Angela te horen gekregen, ik denk vanuit productie. Het moest een sneller nummer worden omdat anders te veel mensen een ballad zouden doen. Helaas. Maar het was leuk om iets anders te laten zien, ik vind dat het wél goed ging.”

„Ik schrok eigenlijk zo dat ik niet door was, dat ik het niet helemaal besefte. Ik was twee weken daarvoor nog veiliggesteld door het publiek. Ik ben echt verdrietig. Je weet dat er slechts een kleine kans is dat je wint, maar ik wilde zoveel mogelijk live shows meemaken om meer van mezelf te laten zien en meer te leren. Maar het hoort er bij. Iedereen moet een keer afvallen, ik ben gemotiveerd door alle lieve berichten die ik krijg om door te zetten en door te gaan met zingen.”

Ze deed eerder mee aan Popstars. Was het erger daar of bij The Voice af te vallen?

„Ik denk wel The Voice. Het was de plek waar ik wilde zijn. Ik wilde echt op dit serieuze podium optreden, dat heb ik bereikt. Deze ervaring neem ik mee, ik wil eigen muziek maken. Dit is zeker niet het einde van de wereld. Mijn motto is: ’alles gebeurt om een reden’. Dus dit zal wel ergens goed voor zijn.”

Charlotte peinst: „Ik denk dat iedereen heel erg verwacht dat Ben Saunders The Voice uiteindelijk zal winnen. Hij is heel goed. Ik denk dat Kim de Boer uit mijn team ook een grote kans maakt. En Joan Franka is ook heel goed. Ben blijft toch wel grootste kanshebber. Ik blijf het zeker volgen.”