In de laatste aflevering van The voice of Holland LIVE voor de kerst nemen Angela en Jeroen afscheid van Nyssina en Raffaela. Wederom was het een moeilijke keuze. Alle talenten vochten voor een plekje in de kwartfinale. Voor slechts zes van hen die deze avond op het podium stonden, komt deze droom uit.

Zwitsers zakmes
Uit het team van Angela Groothuizen werd Kim de Boer net als de voorafgaande weken veilig gesteld. Ook Bart van Overbeek hoorde dit keer voor het eerst bij de top 2. Shary-an en de Zwitserse Nyssina zongen hun lied nog een keer. Op beide dames is Angela dol. “Shary-an is altijd authentiek, altijd zichzelf en Nyssina is een Zwitsers zakmes, een alleskunner”, aldus hun coach. Angela koos na lang overleg met haar Dreamteam voor Shary-an.

Treuren, niet rouwen
Leonie uit het team van Jeroen kreeg voor de tweede keer op rij de meeste stemmen van het publiek. Anne stond vorige week nog in de Sing-off, maar deze week stemde het publiek haar veilig. Raffaela en Meike moesten het daardoor tegen elkaar opnemen. Jeroen van der Boom gaf aan dat de beide vrouwen sowieso trots naar huis moesten gaan. Ze mochten treuren, maar niet rouwen. In de voorgaande shows hield Jeroen Meike al uit de Sing-off. Deze week stond ze er wel, maar weer besloot Jeroen om haar in de show te houden. Raffaela moet The voice of Holland nu helaas verlaten.

Jeroen:
Anne Hoogendoorn
Leonie Meijer
Meike van der Veer

Angela:
Kim de Boer
Shary-an Nivillac
Bart van Overbeek

VanVelzen:
Ben Saunders
Lenny Keylard
Esther Nijhove

Nick en Simon:
Pearl Jozefzoon
Jennifer Ewbank
Nigel Brown