Het succes van The Voice of Holland blijft maar toenemen. In de nieuwste Single Top 100 staan dertien liedjes die de kandidaten in liveshows hebben gezongen. Ben Saunders komt voor de tweede keer binnen een maand tijd op 1 binnen, dit keer met When a Man Loves a Woman. Hij verstoot daarmee Adele van de eerste plaats terwijl zijn vorige nummer 1-hit If You Don’t Know Me By Now nog altijd op 6 staat. Ook Lenny Keylard doet het goed door op 3 binnen te komen met Stand By Me.

De grootste kersthit van 2010 lijkt te komen van Marco Borsato. Ofschoon de zanger gewend is op 1 binnen te komen moet hij met Kerstmis vooralsnog genoegen nemen met een vijfde plaats. Maar nog geen enkel kerstplaatje staat hoger genoteerd.

De top 10:

1 (-) When a Man Loves a Woman – Ben Saunders
2 (1) Rolling in the Deep – Adele
3 (-) Stand By Me – Lenny Keylard
4 (4) Zing Voor Me – Lange Frans & Thé Lau
5 (-) Kerstmis – Marco Borsato
6 (3) If You Don’t Know Me By Know – Ben Saunders
7 (2) Christmas Lights – Coldplay
8 (9) Turbo – New Kids
9 (6) Werd de Tijd maar Teruggedraaid – Jeroen van der Boom
10 (21) Hello – Martin Solveig feat. Dragonette

Vier plaatjes hebben de top 10 moeten verlaten. Nick & Simon zakken van 5 naar 14 en lopen dus voor het eerst sinds tijden de nummer 1-positie mis. Verder zakken de Black Eyed Peas, Rihanna en Bruno Mars uit de top 10. DJ Tony Star zakt van 11 naar 18, hij kwam twee weken terug nog in de top 10 binnen met 2 Stars.

Het zijn verder vooral singeltjes van The Voice of Holland die de hitlijst binnenkomen of doorvliegen – deels bij gebrek aan veel andere releases. Een overzicht van alle nieuwe binnenkomers:

28. Alain Clark & Ben Saunders – Dancing in the Streets
32. Pearl Jozefzoon – Vision of Love
45. Joan Franka – Promise Me
47. Jennifer Ewbank – What the World Needs Now
62. Alain Clark feat. Diane Birch – Too Soon to End
75. Henk Dissel – Ik Geloof Nog Steeds In Jou
80. Ronnie Ruysdael – Lenie van het Eetcafé
91. Danny Panadero – Fuk Joe
92. Kim de Boer – Roxanne
96. Johnny Rosenberg – I Kissed a Girl