NUENEN – Bij The Voice of Holland viel vrijdag het doek voor Johnny Rosenberg uit Nuenen. 2,6 miljoen kijkers zagen hoe hij het in de sing-off opnam tegen Nigel. Het verschil was volgens de coaches Nick & Simon erg klein.

Dat zorgde ook voor een ellenlange discussie tussen beide zangers. Vervolgens maakte Nick duidelijk dat de beslissing niet unaniem was, maar dat er dus wel voor was gekozen om Johnny naar huis te sturen.

Aanvankelijk beschuldigde Johnny RTL ervan dat zijn eliminatie doorgestoken kaart was. Hij meldde via Twitter dat hij een conflict had gehad met een ‘hoge baas bij RTL’ en dat dat zijn vertrek had veroorzaakt.

De zanger uit Nuenen was zondagavond te gast bij Life4You, maar toen wilde hij er niets meer over zeggen. “Ik wil alleen nog maar zeggen dat ik een mooie tijd heb gehad bij The Voice”, zei Rosenberg tegen Carlo.

RTL heeft inmiddels gezegd dat er niets voorbestemd was. “Het publiek bepaalt wie er doorgaan. Er is een notaris die de stemmen telt. RTL heeft geen belang bij wie er wint, anders dan de beste, wij willen iemand die een grote carrière kan opbouwen”, aldus de woordvoerder.