Popstars en The Voice of Holland komen in januari toch weer tegenover elkaar te staan. Vanaf januari komen alle vier de coaches uit per uitzending en dat betekent dus vier exits per week. Dat is te veel om ‘s avonds laat na De TV Kantine nog af te handelen. Daarom komt er naast een Resultshow ook nog een eenmalige Sing Off-show, welke op zaterdag 8 januari primetime wordt uitgezonden door RTL 4. Dezelfde zaterdag als waar SBS 6 zijn Popstars gaat uitzenden vanaf 1 januari.


Popstars begon dit seizoen tegenover Holland’s Got Talent en delfde daar het onderspit. Pas toen RTL scoorde met The Voice of Holland, besloot SBS 6 in te grijpen door de show naar de maandag te verplaatsen. Daar zijn de kijkcijfers gestaag weggezakt, al krabbelde Popstars deze maandag behoorlijk op tot 836 duizend kijkers.


SBS-baas Eric van Stade heeft de verwachting uitgesproken dat zijn Popstars in januari leidend zal zijn in het tijdslot op de zaterdagavond. RTL 4 zendt dan verder Minute to Win It met Gordon uit terwijl Nederland 1 de musicaltalentenjacht Op Zoek Naar Zorro uitzendt.


De extra Resultshow van The Voice of Holland is nodig omdat de show anders op vrijdag niet voor middernacht klaar is. Bij deze sing offs wordt het kandidatenveld teruggebracht van 12 naar 8. Een week later is de halve finale en dan zal dezelfde vrijdagavond duidelijk worden welke vier kandidaten in de finale staan. Hiervoor zijn geen sing-offs nodig.