Was Raffaëla Paton te overmoedig? Met veel attitude stond ze op het podium van The Voice of Holland. En achter de schermen vertoonde de voormalig Idols-winnares ook ‘sterallures’. Tot scheldens aan toe vlogen zij en coach Jeroen van der Boom elkaar in de haren. Met haar exit als gevolg. Hoogmoed komt voor de val…

Jeroen vond zijn pupil knap lastig. Wekenlang werd zij gered door de kijkers, die haar naar een volgende ronde stemden. Afgelopen week sloeg de vlam in de pan. Jeroen kon zijn mond niet meer houden. Raffaëla kwam weinig voorbereid op de repetities, zei hij. En daarmee hinderde ze ook haar teamgenoten, spuide haar coach. Toen de kijkers haar lieten vallen en zij in de sing-off terechtkwam, stuurde hij zijn pupil onverbiddelijk de laan uit.


Maar de zangeres nam haar verlies niet als een winnaar, wat Jeroen haar wel aanraadde. Zij besloot terug te slaan, door hém onprofessioneel te noemen. Want, zo luidde haar excuus, in de muziekwereld moet je soms een dag van tevoren een nummer nog leren. Ze hadden hun oordeel daar niet van moeten laten afhangen.


Raffaëla, die toch al doorgewinterd is in de tv-talentenjachten en de industrie, was zelf ook blijkbaar niet professioneel genoeg om hiermee om te gaan.