RTL 4 De onthulling van de Wikileaks-documenten en de halve finale van ‘The Voice Of Holland’ hebben samen met ‘De TV Kantine’ gezorgd voor een topavond voor RTL 4. De halve finale lokte gemiddeld 2,8 miljoen kijkers, maar ook rond middernacht lokte RTL 4 nog miljoenen kijkers met de uitslag en ‘Het Late Nieuws’.

Gemiddeld 2,8 miljoen kijkers voor de halve finale van ‘The Voice of Holland’. Geen nieuw record, maar wel topcijfers. Ook ‘De TV Kantine’ lokte met zijn laatste reguliere aflevering ruim 2,4 miljoen kijkers. In de vooravond scoorde ‘Het Half Acht Nieuws’ al 1,3 miljoen kijkers, met dank aan de Nederlandse Wikileaks-documenten uiteraard. Ook ‘GTST’ scoorde bovengemiddelde, ruim 1,5 miljoen kijkers.


Maar de verrassing zat rond middernacht. Normaal gezien kunnen alleen grote sportevenementen dergelijke topcijfers voorleggen, maar gisteren deed ‘The Voice Of Holland’ het zonder veel moeite. De resultatenshow die liep tot 0.15 uur scoorde gemiddeld meer dan 2,5 miljoen kijkers, wat RTL 4 een marktaandeel van 49,9% opleverde. Eén op de twee Nederlandse tv-kijkers keek op dat moment naar RTL 4. Ook ‘Het Late Nieuws’ met daarin een laatste update over het treinongeluk in Zwijndrecht boeide nog 1,4 miljoen kijkers en was hiermee zelfs beter bekeken dan ‘Het Half Acht Nieuws’.