NBC Na Vlaanderen koopt nu ook Amerika de populaire Nederlandse talentenjacht ‘The Voice Of Holland’. Dat maakte het Amerikaans netwerk NBC dinsdag bekend. ‘The Voice of America’, voorlopige werktitel, zou in het voorjaar van 2011 starten.

NBC is opgetogen met het binnenhalen van de uitzendrechten. ‘NBC had een eureka-moment bij het zien van ‘The Voice’, een format met zo’n simpele invalshoek, de blinde audities, dat we dit zeker moesten aankopen’, aldus NBC-topman Paul Telegdy.


Het is nu afwachten of ‘The Voice’ ook de Amerikaanse markt kan veroveren. In tegenstelling tot Europa scoort ‘American Idol’ na 10 jaar nog steeds hoge kijkcijfers. ‘X Factor’, die andere populaire Britse talentenjacht heeft bijvoorbeeld nog een lange weg te gaan en is lang niet zo populair in Amerika. Het is nu uitkijken of ‘The Voice’ opkan tegen ‘American Idol’.