The Voice of Holland dreunt na in de Single Top 100. Acht van de tien best verkochte liedjes zijn te herleiden aan de RTL-talentenjacht. Niet minder dan drie keer staat er een Saunders in de top 10. Twee keer gaat het om Ben Saunders, de andere is Popstars-winnaar Dean Saunders, die op 1 binnenkomt en Adele nipt voorblijft. Martin Solveig is ‘de andere vreemde eend in de bijt’, die nu al 8 weken genoteerd staat met Hello.


De top 10:


1 (-) You and I Both – Dean Saunders
2 (6) Rolling in the Deep – Adele
3 (1) Kill for a Broken Heart – Ben Saunders
4 (8) Grenade – Bruno Mars
5 (3) Lost in Yesterday – Leonie Meijer
6 (4) Change – Kim de Boer
7 (5) You Must Really Love Me – Pearl Jozefzoon
8 (7) Hello – Martin Solveig feat. Dragonette
9 (2) Niemand zo Trots als Wij – Jan Smit
10 (12) If You don’t Know Me by now – Ben Saunders


Tiësto blijft opnieuw dringen achter de top 10, zijn C’Mon staat voor een tweede achtereenvolgende week op 11.


Ook buiten de top 10 veel nummers die zijn te herleiden aan The Voice of Holland. When a Man Loves a Woman van Ben Saunders stijgt van 14 naar 13, terwijl I Heard It through the Grapevine van 13 naar 17 zakt. Kim de Boer ziet Roxanne omhoog schieten van 58 naar 23. Bruno Mars klimt naar 14 met Just the Way You Are en Duffy maakt op 16 een rentree met Well Well Well. Deze zangeres doet het deze week ook voortreffelijk in de album Top 100, waarover morgen meer op deze blog.


Een stukje verderop in de lijst komen aardig wat Nederlandse singeltjes opzetten. Jelle Amersfoort gaat van 43 naar 32 met Prinses van Paradiso. Dat liedje staat vier weken genoteerd, net als Ik Ben een Beh Beh Berggeit van Gre Parelmoer, dat van 54 naar 33 stijgt. The Partysquad ziet Ik Ga Hard van 55 naar 34 klimmen. Danny Nicolai vliegt omhoog van 85 naar 39 met 1000 Sterren.