TVOH in de Mezz Breda 12 

CENTRUM – Ben Saunders, Kim de Boer en Leonie Meijer, drie finalisten van The Voice of Holland (TVOH), hebben woensdagmiddag opgetreden in Mezz. Het exclusieve concert was georganiseerd door radiozender 100% NL en mensen konden kaarten winnen door een sms te sturen. De veertig winnaars kwamen vanuit het hele land.


“Wij komen uit Groningen, Middelstum om precies te zijn”, zeggen Miranda Arends en Vanessa Bulthuis. “Vanochtend om kwart voor negen zijn we vertrokken om het concert bij te wonen.” Inmiddels is het half drie en staan de vriendinnen te wachten voor het poppodium.


Ze hadden de lange reis er wel voor over. “Dit is een unieke kans, zo’n klein concert komt waarschijnlijk nooit meer voor want de artiesten worden nu alleen maar populairder.”


De twee hadden beiden geprobeerd om kaartjes te winnen, samen met 10-duizend andere luisteraars. “Op maandag vorige week besloten we allebei een tekstbericht te versturen. We hoorden niets en op vrijdag probeerden we het nog een keer. Toen werd Vanessa gebeld omdat ze had gewonnen”, zegt Arends opgewekt.


Het concert wordt afgetrapt door Leonie Meijer. Elke kersverse artiest zingt drie liedjes en wordt daarna afgelost door de volgende. De vierde finaliste is er niet bij vandaag, Pearl Jozefzoon ligt ziek in bed met buikgriep. Kim de Boer komt na Meijer het podium op maar het publiek komt duidelijk voor de laatste artiest.


Winnaar Ben Saunders komt vlak voordat het laatste nummer van De Boer klaar is de zaal inlopen. Alle hoofden van het publiek draaien naar links waar Saunders staat. Na zijn eerste lied komt tot dan toe rustige zaal ineens los met een enthousiast applaus. Hij vraagt het publiek of iedereen prijswinnaar was van de actie. Het publiek reageert enthousiast: “Jaaaaa.” De finalist reageert koeltjes: “Vet cool.”


Rik Reinen, organisator van het evenement, legt uit waarom het concert in Breda plaatsvindt: “De finalisten hebben straks hier in de buurt nog een optreden en voor ons maakte het niet uit waar het plaatsvond, zolang het maar een beetje centraal in het land was.”


Vanavond staan de drie finalisten weer in het Chassé Theater voor een besloten optreden georganiseerd door Albert Heijn.