EINDHOVEN – Pearl Jozefzoon kreeg in Nederland grote bekendheid door haar deelname aan de RTL-talentenjacht ‘The Voice of Holland’. Ze haalde de finale en eindigde achter winnaar Ben Saunders op een verdienstelijke tweede plaats. Daarnaast maakt ze deel uit van het ensemble van de musical Legally Blonde.

In de uitzending van Richard van den Beld vertelde Pearl dat de ‘The Voice’-periode een rollercoaster voor haar was. “Het was een drukke hectische periode, waarin ik heel veel heb geleerd. Het ging allemaal erg snel. Ik heb in die periode een soort van dubbelleven gehad, want ik speelde ook nog in de musical. Het was wel een topperiode, ik leefde in een soort van droomwereld.”

Tot en met 27 maart is ze te zien in de musical Legally Blonde, een productie van V&V entertainment van Albert Verlinde en Roel Vente. De musical gaat over een blond meisje, gespeeld door Kim Lian van der Meij, dat besluit om rechten te gaan studeren, omdat haar vriend dat ook doet. Ze gaat hem achterna en dan wordt ze verliefd op iemand anders. Jozefzoon maakt onderdeel uit van het ensemble en speelt verschillende rollen, van rechter tot verkoopster of student.

Ook na de laatste uitvoering van Legally Blonde verwacht Pearl dat het druk blijft. “Ik heb nog wel even een overvolle agenda. Zeker tot 2012 val ik niet in het zogenaamde gat. Ik heb een heel schema vol met boekingen en optredens. Want ik ben naast de musical ook werkzaam als solo-artieste. ‘You Must Really Love Me’ is de huidige single van de finaliste van The Voice of Holland. Het nummer is te downloaden via onder andere I-Tunes.