AMSTERDAM -  De sterren uit The Voice of Holland behoren tot de beste zangers en zangeressen van Nederland.

Dit vinden studenten aan verschillende conservatoria in Nederland. Al jaren wordt er onderzoek gedaan door diverse leerlingen van het conservatorium om de beste zanger en zangeres van Nederland te zoeken en daarover een rapport te maken. Ze stelden een top 3 samen die zangtechnisch het beste zijn.

In 2011 is Ben Saunders uit The Voice of Holland de kersverse nieuwe binnenkomer op nummer 2, maar blijft Mick Harren met stip op 1 net als vorig jaar de beste zangtechnische zanger van Nederland.

Bij de dames is het Pearl, eveneens afkomstig uit het programma The Voice of Holland, de hoogste nieuwe binnenkomer op de eerste plaats en moet Glennis Grace het veld ruimen en zijn op plaats 2 Esther Nijhoven en plaats 3 Ilse de Lange binnengekomen.

Een overzicht van Top 3 bij de mannen en vrouwen.

Beste zangeres van Nederland:

1. Pearl Jozefzoon

2. Esther Nijhove

3. Ilse de lange

Beste zanger van Nederland:

1. Mick Harren

2. Ben Saunders

3. Jan Dulles

Please Wait ...