LOS ANGELES – Blake Shelton is de vierde en laatste coach die zich aansluit bij de Amerikaanse versie van The Voice. Dat schrijft de countryzanger op zijn eigen website. De 34-jarige artiest neemt plaats in de draaibare stoelen naast Christina Aguilera, Cee Lo Green en Maroon 5-zanger Adam Levine.


‘Ik heb geen idee of ze weten waar ze aan gaan beginnen’, grapt Shelton. ‘Maar ik weet zeker dat Christina, Cee Lo, Adam en ik een leuke tijd zullen hebben. Ik vind het geweldig om deel uit te mogen maken van een show die draait om het zangtalent.’


De zanger brak door met het liedje Austin. Hij viel vorig jaar nog in de prijzen. Shelton werd tijdens de Country Music Awards 2010 uitgeroepen tot beste mannelijke zanger.


De tv-show is gebaseerd op het programma The Voice of Holland, dat door John de Mol is bedacht. De Amerikaanse versie is vanaf 26 april op televisie te zien.