*tring tring*
“Hallo, met de manager van Glennis Grace?”
“Hallo, met Talpa, producent van The Voice of Holland. We zijn bezig met het tweede seizoen en zoeken nu naar getalenteerde mensen die mee willen doen. En nu moesten wij aan Glennis denken.”
“Pardon?”


Bovenstaand geen waarheidsgetrouwe weergave van het gesprek dat heeft plaatsgevonden tussen beide partijen, maar wel de strekking van het verhaal. Glennis is namelijk best wel beledigd dat zij is gevraagd voor de talentenjacht.


Het is geen geheim dat de redactie van het programma actief werft onder muzikanten. Talenten die al een tijdje bezig zijn maar nooit blijvend succes hebben weten te bereiken. Daaronder valt ook Glennis Grace. Ze kan ongetwijfeld leuk wonen van haar muzikale activiteiten, maar Glennis droomt ook van nummer 1-hits, uitverkochte grote zalen en posters in de Hitkrant. En dat is nu bepaald niet het geval. The Voice of Holland zou daartoe een springplank kunnen zijn.


Maar, ik snap het ook wel van Glennis. Ze zit eind deze maand nota bene in De Beste Zangers van Nederland en is al vijftien jaar bezig met zo nu en dan bescheiden hitlijstsucces. En het is ook wel cool om te zeggen dat je een programma als The Voice of Holland hebt afgeslagen.