Leonie Meijer. Ze overleefde Raffaëla Paton en Anne Hogendoorn in The Voice of Holland, twee zangeressen die ook voor coach Jeroen van der Boom kozen en heel kansrijk waren voor een plaats in de finale. Maar Jeroen koos er uiteindelijk voor om met Leonie de krachtmeting met Ben Saunders aan te gaan. Leonie moest uiteindelijk als eerste afscheid nemen in de finale en eindigde dus als vierde. Ze heeft nu een platencontract getekend bij Cloud 9 Music, maar brengt eerst nog een duet uit bij EMI, de platenmaatschappij van Jeroen van der Boom.

Want winnaar of niet, Jeroen strijdt ervoor om zijn protégés zo goed mogelijk te lanceren in de Nederlandse muziekmarkt. Erg nobel en ook erg vriendelijk, ik weet niet of alle coaches zo betrokken zijn bij hun kandidaten die niet automatisch een platendeal overhielden aan het The Voice-avontuur.

Los van de Grond, zoals het duet heet, kwam vorige week binnen op 2 in de Single Top 100 en zakt dit weekend één plaatsje naar 3. De twee hebben dus een dikke hit te pakken met een – naar mijn smaak – erg Amerikaans duet. Los van de Grond zal ook terechtkomen op Jeroens nieuwe album Grote Liefde – en vermoedelijk ook op het te maken debuutalbum van Leonie.

Bekijk de videoclip: