“Ze voelde de energie en was om”, vertelt De Mol in De Telegraaf.


“Het was een crime om de juryleden te krijgen”, herinnert De Mol zich. “Vooral Christina was moeilijk. Maar nu we ze eenmaal hebben is het een genot.”


Aguilera neemt het in The Voice of America op tegen coaches Cee Lo Green, Maroon 5-zanger Adam Levine en countryzanger Blake Shelton.


Volgens bedenker De Mol, die de Amerikaanse audities bijwoonde, heerst er al sportieve rivaliteit tussen de vier coaches. “Toen de opnames begonnen riep Christina quasi sportief: may the best woman win. Terwijl zij natuurlijk het enige vrouwelijke jurylid is.”


Van Aguilera’s losbandigheid zegt De Mol niets gemerkt te hebben. “Ze is net als alle andere juryleden Amerikaans professioneel.” Aguilera werd onlangs stomdronken van de weg geplukt en vastgehouden tot ze nuchter was.


Aguilera is in de Verenigde Staten niet de populairste coach. “Dat is Cee Lo Green. Christina was het tweede jurylid dat aan haar maximum van in de VS acht kandidaten zat. Dat komt ook doordat Adam Levine en Blake Shelton selectiever waren bij het omdraaien.”


Volgens De Mol zit er ook tussen de Amerikaanse kandidaten een Ben Saunders. “We hebben deze juryleden een paar keer net zo verbijsterd zien kijken als er in Nederland bij Ben werd gekeken. De blinde audities doen hun werk.”


De mediamagnaat weet zeker dat de door hem bedachte talentenjacht ook aan de andere kant van de oceaan een hit wordt. “Toen Christina omdraaide en de tranen over haar wangen stroomden, voelden we ‘dit programma gaat het ook in Amerika geweldig doen’.”


The Voice of America wordt vanaf eind april uitgezonden door NBC.