maandag 18 april 2011 | 17:15 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 19 april 2011 | 07:04

Ben Saunders komt naar Doetinchem. foto ANP

Ben Saunders komt naar Doetinchem. foto ANP


DOETINCHEM – De musical The Wall, uitgevoerd door Musical Producties Gelderland uit Gaanderen, wordt woensdag 31 augustus als extra avond toegevoegd aan het Stadsfeest in Doetinchem. Het Stadsfeest wordt dit jaar voor de 25ste keer gehouden van 31 augustus tot en met zondag 4 september.


Op zaterdagavond zal zanger Ben Saunders, winnaar van tv-programma The Voice of Holland, met band spelen op het Doetinchemse Simonsplein. De rest van het programma is nog niet bekend gemaakt door de organisatie.


Oorspronkelijk duurde het Stadsfeest drie dagen, tot in 2007 de Dancetour (bedoeld voor de jeugd) daaraan werd toegevoegd als vierde avond op de donderdag. Met de toevoeging van The Wall van Pink Floyd wordt de jubileumuitgave van het Stadsfeest – jaarlijks goed voor een kleine 100.000 bezoekers – uitgebreid tot vijf dagen.


MPG (Musical Productions Gaanderen) zou The Wall aanvankelijk spelen tijdens de sloop van de oude schouwburg Amphion. Vanwege organisatorische problemen en het opschuiven van de sloopdatum werd uiteindelijk van dit oorspronkelijke plan afgezien.


Daarna zou The Wall opgevoerd worden in het nieuwe Amphion, maar nu is besloten de musical te spelen tijdens de woensdagavond van het Stadsfeest.