PURMEREND – De voorstelling ‘De Koningin van Paramaribo’ komt zaterdag 26 en zondag 27 maart naar Theater de Purmaryn. In de hoofdrol staat Sarina Voorn, bekend uit The Voice of Holland.

De muziektheatervoorstelling De Koningin van Paramaribo vertelt het levensverhaal van de bekendste prostituee van Suriname, de roemruchte Maxi Linder.Niet alleen zeelieden en soldaten uit Nederland maakten gretig gebruik van haar bijzondere kwaliteiten. Ook ‘de hoge heren’ die het voor het zeggen hadden, bleven naar haar terug komen. Maxi was schaamteloos, niet op haar mondje gevallen, extravagant, groothartig en sociaal betrokken. Maar ook een ‘motyo’ in hart en nieren.

Clark Accord debuteerde tien jaar geleden met zijn roman De Koningin van Paramaribo. Het boek werd een bestseller met vele vertalingen en al meer dan 120.000 exemplaren verkocht. Binnenkort verschijnt de 30e druk.

De voorstelling op zaterdag begint om 20.30 uur. Op zondag kan het publiek terecht vanaf 15.30 uur. Meer informatie en kaarten reserveren op http://www.purmaryn.nl/.