AMSTERDAM -  Kooivechter Ben Saunders (27), winnaar van The Voice of Holland, heeft in 2009 een schikking getroffen met het openbaar ministerie in Haarlem nadat zijn ex-partner en moeder van zijn dochtertje Stacey aangifte had gedaan van mishandeling.

De vrouw was eerder naar de politie gestapt om aangifte te doen van “huisvredebreuk” en “huiselijk geweld”. Een woordvoerster van het openbaar ministerie in Haarlem bevestigt dat justitie de zaak heeft onderzocht. Tot strafvervolging van de getatoeëerde zanger uit Hoorn is het niet gekomen omdat hij de zaak heeft geschikt.


Volgens de manager van de winnaar van The Voice of Holland betreft het een zaak van twee jaar geleden die inmiddels is afgehandeld.


De Telegraaf benaderde Ben Saunders afgelopen vrijdag met het verzoek om commentaar op de zaak. Hij wilde aanvankelijk niet op de affaire ingaan, maar vandaag Twitterde de zanger plotseling zelf: “HUISELIJK GEWELD!!! Ik hoor van mijn advocaat dat de krant een OUDE KOE uit de sloot gaat halen..over iets wat jaren geleden is gebeurd..over een akkefietje met me ex..en dat willen gaan uitbrengen als huiselijk geweld..!! Zo zie je maar dat je weinig word gegund als het goed gaat..maar ja mensen vergeten dat ik ook maar een mens ben! En jammer voor de kranten..ze hebben geen PRIMEUR VERHAAL van de week!!! En NIEUWS betekend toch NIEUWS toch ….ga geen oude koeien uit de sloot halen..thans for listening ..NU kijken hoe ze dit gaan publiceren.En voor de duidelijkheid, ik heb nooit iemand geslagen!”